Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

DSC_0216.jpg

Datum a čas

Dnes je pondělí, 21. 9. 2020, 3:58:14

Svátek

Svátek má Matouš

Navigace

Obsah

Změna cen stravného ve školním roce 2020-2021

 

 

 

V důsledku citelného růstu cen potravin, který se zákonitě projevil v hospodaření

školních jídelen, je nutné zvýšit také ceny stravného.

Ceny stravného lze porovnat na webových stránkách školních jídelen.

 

 

 

ZÁKLADNÍ ŠKOLA

 

1. Strávníci 7 – 10 let        23,--Kč/ 1 oběd

 

2. Strávníci 11 – 14 let      24,-- Kč/ 1 oběd

 

3. Strávníci 15 let a více    25-- Kč/ 1 oběd

 

4.  Zaměstnanci                 25,-- Kč/ 1 oběd

 

5. Důchodci (bývalí zaměstnanci)  25,--Kč/1 oběd

 

6. Důchodci  (bývalí zaměstnanci ŠÚ Zlín)   32,-- Kč/1 oběd

 

 

MATEŘSKÁ ŠKOLA

 

Věková kategorie 3 – 6 let :

 

Celodenní - 39,- Kč :  přesnídávka 9,- Kč, oběd 21,- Kč, svačina 9,- Kč

 

Polodenní – 30,- Kč :  přesnídávka 9,- Kč, oběd 21,- Kč 

 

Věková kategorie 7- 10 let

 

Celodenní41,- Kč :  přesnídávka 9,- Kč, oběd 23,- Kč, svačina 9,00 Kč

 

Polodenní – 32,- Kč :   přesnídávka 9,- Kč, oběd 23,- Kč 

 

 

 

 

Yvona Vyvlečková                                                             Mgr. Aleš Kozubík

ved. školní jídelny                                                               ředitel Zš a Mš

 

                                                                                                       

Dodatek K HACCP

 

Kuchyně – zaměstnanci ŠJ:

Přejímka zboží

  • Zboží přebírat na rampě, nepouštět do provozů školní jídelny nepovolané osoby.
  • Při přejímce zboží a uskladnění používat jiný oděv než v kuchyni a jídelně, dále gumové rukavice, roušky.
  • Obaly od potravin (přepravky, kartony) neskladovat v prostoru školní jídelny, ihned likvidace.
  • Po přejímce a uskladnění odložit použitý oděv na určené místo, použité jednorázové rukavice vyhodit do igelitového uzavíratelného sáčku, kam vyhazujeme i jednorázové roušky a často vynášet mimo prostory jídelny.
  • Nutné časté mytí rukou dle návodu hygieniků (mýdlem po dobu alespoň 30 sekund), často používat vhodnou dezinfekci.
  • Obléct jiný pracovní oděv včetně pokrývky hlavy, roušku, rukavice – vše určené na přípravu pokrmů.
  • Stejné pokyny dodržovat i u vydávání potravin ze skladu do kuchyně.
  • V případě, že opouštíte kuchyň, při návratu opět umýt a zdezinfikovat ruce.

Zaměstnanci školní jídelny

  • Bezvadný zdravotní stav bez zvýšené teploty – pravidelně kontrolovat,
  • Neshlukovat se s ostatními zaměstnanci školy nebo školského zařízení.
  • Dbát na přísnou hygienu při přípravě pokrmů – důkladné mytí ovoce, zeleniny, masa,…,

dostatečně dlouhá tepelná úprava, uchování pokrmů ve správné teplotě, zachování teplotního řetězce.

  • Při výdeji čistý pracovní oděv včetně pokrývky hlavy, gumové rukavice, roušky, používat náčiní.

Mateřské školy

Stravovací služby je možné zajistit:

• školní stravování – v běžné podobě.

Počet dětí není omezen, nutné dbát na dostatečnou hygienu, děti si před každým jídlem umyjí ruce mýdlem.

  • Děti si nebudou samy nabírat jídlo, brát si ze společného talíře ovoce, zeleninu, nebudou si sami mazat chléb, pečivo, nalévat nápoje, brát ze společných nádob příbory apod.
  • Každé dítě dostane svůj tácek, talířek s kompletní svačinou, oběd na talířích. Nutná úzká spolupráce kuchyně s učitelkami na třídách.
  • Mateřské školy zajišťují celodenní stravování (přesnídávka, oběd, svačina) bez omezení.
  • Nepouštět rodiče a další cizí osoby do prostor výdejny Mš.

 

Základní školy 1. stupeň, 2.stupeň, 9. ročníky

Stravovací služby je možné zajistit:

• školní stravování – vydávání obědů při zajištění níže uvedených pravidel.

Doporučuje se připravovat pouze jeden druh teplého jídla.

  • Skupiny do 15 žáků, stejně tak zajištění stravování.
  • Při vstupu do jídelny umístit dezinfekci.
  • Strávníci mají roušky, které odkládají až při vlastní konzumaci, ukládají do vlastních igelitových sáčků.
  • Zajistit rozestupy mezi strávníky.
  • Žáci si před vstupem do ŠJ odloží svrchní oděv, tašky na určené místo, nikoliv na židle.
  • Umyjí si ruce a použijí dezinfekci.
  • Žáci si nebudou sami brát příbory, nalévat nápoje, brát ovoce a jiné doplňky stravy.   Vše zajistí zaměstnanci kuchyně v jednorázových rukavicích.
  • Nutné sestavit přesný harmonogram ve spolupráci s pedagogy, aby se nesetkávalo více skupin v jídelně, hlavně u výdeje a odnášení špinavého nádobí.
  • Výdej a konzumace stravy budou v těchto skupinách náročné, aby se všichni v určitém čase odstravovali.
  • V případě dostatečně velké jídelny, rozdělit konzumační prostor na jednotlivé sekce pro jednotlivé skupiny žáků. Nesmí se míchat strávníci z jednotlivých skupin.
  • Počet míst u stolu bude omezen, aby byly zaručeny dostatečné odstupy. U stolu 1 – 2 strávníci podle velikosti stolu.
  • Zaměstnanci školy se budou stravovat se svojí skupinou nebo pak v určeném čase, nelze chodit do jídelny dle svého uvážení.
  • Jídlo 1. den nepřítomnosti  se nebude vydávat, oběd bude odhlášen.
  •  Nepouštět rodiče a další cizí osoby do prostor školní jídelny.
  • Snažit se všechny úhrady za potraviny a stravné řešit bezhotovostně, jinak přísně dodržovat hygienické předpisy.

 

Vypracovala: Bc. Ilona Špráchalová, upravila  pro provoz Zš a Mš Újezd Vyvlečková Yvona

14. 5. 2020