Dezerty
Dezerty
Angreštový pudink s černým rybízem
INGREDIENCE
Angrešt 400 g
Černý rybíz 200 g
Cukr krupice dle chuti
Vanilkový pudink 1 ks
Dozdobení:
Smetana ke šlehání 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Černý rybíz a angrešt

Postup přípravy:
Postup přípravy:
Omytý angrešt s rybízem dáme do kastrolu a 1 dcl vařící vody a pod pokličkou zvolna rozdusíme za občasného promíchání.
Pak přes cedník propasírujeme, slupky a pecičky vyhodíme, tekutinu dáme do odměrky, dolijeme do 0,5 litru tekutiny, kterou osladíme dle chuti a rozmícháme v ní pudink.
Dáme krátce povařit do zhoustnutí, nalijeme do misek (skleniček) a necháme dobře vychladit.
Hotový vychladlý rosol ozdobíme ušlehanou smetanou s vanilkovým cukrem a bobulemi angreštu a rybízu.
Zdobit můžeme dle vlastní fantazie-cukrářskou piškotou, oplatkou, lupínky, kakaem...

Letní piškotový chlebíček
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 8
Suroviny
mascarpone 375 g
smetana (30%) 160 ml + 250 ml navíc
přírodní krupicový cukr 2 lžíce
cukrářské piškoty 18 ks
dezertní víno 250 ml
jahody, očištěné a nakrájené na plátky 250 g
čerstvé maliny 300 g
cukr moučka, prosátý 1 lžíce

Postup

Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky.
Dejte stranou.Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložte fólií.
Nechte ji přečnívat přes okraje.Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.
Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte.
Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili.
Nechte nejméně 8 hodin, lépe přes noc chladit.
Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.