Polevky
Polévky
Frankfurtská polévka
Suroviny
40 g sádla
40 g cibule
troška hladké mouky
mletá sladká paprika
vývar
mletý pepř
vegeta
100 ml mléka
100 g tenkých párků
petrželová nať

Postup přípravy receptu

Na sádle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a taky krátce osmahneme. Ke konci posypeme paprikou, aby se hezky zabarvila.
Za stálého míchání zředíme vývarem (nebo vodou s Masoxem), povaříme a dochutíme pepřem a vegetou. Přidáme mléko, párky na kolečka a ještě krátce povaříme.
Můžeme přidat i krájenou petrželovou nať. Podáváme s rohlíkem.

Cibulačka
Ingredience
na 6 porcí
2 l voda
1-2 kostek masox
0,5 dl kysana smetana
300 g cibule
1 lžíce cukr moučka
1 dl bíle víno
2 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle.
Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty.
Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut.
Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny.
Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce.
Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr.
Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý.